Rond 26 april 2025 krijgt u een brief van ons over de huuraanpassing 2025. Daarin staat precies wat de huuraanpassing voor u betekent.
Ieder jaar mogen wij de huur verhogen. De overheid bepaalt jaarlijks hoeveel de huurprijzen maximaal mogen stijgen. Hoe we dat bij Waardwonen doen, daarover maken we afspraken met de huurdersorganisaties. De huurverhoging gaat over uw kale huur.
Uw (kale) huur stijgt maximaal 3,5%.
(toegestaan 5%)
Uw (kale) huur stijgt maximaal 5%.
(toegestaan 5%)
Uw (kale) huur stijgt maximaal 4,1%.
(toegestaan 4,1%)
Uw (kale) huur stijgt niet*.
(toegestaan 5%)
* behalve als i als huurder zelf de verduurzaming geweigerd heeft
Het geld van deze huurverhoging hebben we nodig om de bestaande woningen te blijven onderhouden en verbeteren. Daarnaast willen we nieuwe woningen bouwen voor mensen die nu geen woning kunnen vinden. We houden er zoveel mogelijk rekening mee dat huidige huurders de huurverhoging kunnen betalen.
Komt u er financieel niet uit door deze huurverhoging? Neem dan contact met ons op.
U betaalt naast de huur meestal ook servicekosten. Dit zijn kosten voor bijvoorbeeld energie, schoonmaak en tuinonderhoud.
In 2025 zijn de kosten voor schoonmaak en tuinonderhoud hoger dan in 2024. Maar het energietarief is dit jaar lager. Daarom zijn de bedragen voor de servicekosten
anders dan vorig jaar. In de brief over de huuraanpassing staat uw nieuwe voorschotbedrag.
Glasfonds en klein onderhoud
Vanaf 1 juli betaalt u:
Bent u het niet eens met de huurverhoging? Dan kunt u bezwaar maken. Uw bezwaar moet uiterlijk 30 juni 2025 bij ons binnen zijn. Dit kan per post of per e-mail.
Bezwaar maken heeft alleen zin als:
Een formulier voor het maken van bezwaar en meer informatie over bezwaar maken vindt u op:
U kunt de Rijksoverheid ook bellen op telefoonnummer 1400.
Als wij uw bezwaar ontvangen, bekijken wij of we het eens zijn met uw bezwaar. Vinden wij uw bezwaar niet terecht, dan leggen wij u uit waarom. Bent u het niet eens met onze uitleg, laat het ons dan weten.
Dan sturen wij uw bezwaarschrift door naar de onafhankelijke Huurcommissie. De Huurcommissie beoordeelt dan of de huurverhoging redelijk is. Voor een procedure bij de Huurcommissie betaalt u € 25,- als u geen gelijk krijgt.
Wij geven wij vanaf 1 juli de nieuwe subsidiabele huur (dat is de kale huur plus een aantal servicekosten) door aan de Belastingdienst. Op basis hiervan berekenen zij uw (aangepaste) huurtoeslag.
TIP: controleer na 1 juli of de Belastingdienst uw juiste gegevens heeft (huur, inkomen en huishouden). Zo voorkomt u dat u misschien later geld moet terugbetalen aan de Belastingdienst. U kunt dit controleren door met DigiD in te loggen op www.toeslagen.nl. Of door te bellen met (0800) 05 43.
Als u een woning huurt heeft u misschien recht op huurtoeslag van de overheid. Dat hangt af van uw gezinsinkomen en de hoogte van uw huur. Wilt u weten of u toeslag kunt krijgen?
Maak een proefberekening op Toeslagen.nlHet kan zijn dat het u (even) niet lukt om de huur te betalen. Is dit bij u het geval? Laat het ons zo snel mogelijk weten, want we helpen u graag.
Bijvoorbeeld via automatische incasso, zelf overmaken of via een betaallink in uw e-mail/sms. U kiest wat het beste bij u past.
Via ons online klantportaal mijn.waardwonen.nl kunt u zelf online veel dingen snel en eenvoudig regelen.